13-03-2019: Filmavond Wim T. Schippers

Op woensdag 13 maart om 19:15-21:45 in Drift 21, 1.04 gaan we gezellig de absurdistische film “De ondergang van de Onan” van Schippers kijken. De inleiding & discussie zal verzorgd worden door onze eigen Rex. Bier & versnaperingen worden verzorgd, dus komt allen je verbazen!

Een handelaar in seksspeeltjes, godsdienstfanaten, matrozen en een naakte danseres in kooi te midden van een decor dat een schip moet voorstellen. Dat is een willekeurige greep uit de ingrediënten van ‘De ondergang van de Onan’, een televisiespel van Wim T. Schippers uit 1976. Het is bizar verhaal over de rampzalige samenwerking tussen een producer en een regisseur die samen een theaterstuk over het Titianic-achtige schip ‘De Onan’ proberen te maken. Het schip is tot zinken gedoemd. Gedurende de film blijkt dat ook het toneelstuk aan chaos ten onder dreigt te gaan. Lukt het de producent en de regisseur om hun onderneming tot een goed einde te brengen?

Wim T. Schippers staat bij velen bekend als de stemacteur die Ernie vertolkt en de kunstenaar die de pindakaasvloer heeft bedacht. Daarnaast heeft Schippers al vanaf de jaren ’60 aan de weg getimmerd als televisiemaker. Zijn absurdistische shows waren destijds erg controversieel vanwege de ongekende manier waarop hierin de spot met het gezag werd gedreven en de veelvuldige vertoning van menselijk naakt. Eén keer kwam het zelfs tot een berisping door de minister van Cultuur.