02-12-2019: Boekenclub: “Soumission”, Houllebecq

De volgende editie is “Soumission” (of: ‘Submission’ of: ‘Onderworpen’) van Michel Houllebecq. Jullie zijn allemaal van harte welkom om je aan te sluiten om 19:30 in de Eurekakamer! Met snacks en allerlei literaire inzichten enzo.

19-11-2019: de Herfstborrel

Zijn de bladeren oranje, geel, rood en bruin, of ben ik inmiddels bruin, verrot door de lasten van het studentenbestaan, een leeg hulsel van wat ik was en een schim van alles wat ik ooit zal zijn?
Het antwoord op deze vraag en anderen zal je níet ontdekken op deze borrel.
Maar er is wel bier.

15-11-2019: Fotografie Lezing & Cursus

Heb jij altijd al die white-girl fotografiefase naar een nieuw niveau willen tillen? Heb je nog een verstoft wegwerpcameraatje uit 2001 in je la liggen? Of wil je gewoon je familie tijdens verjaardagen kunnen imponeren met interessante foto’s?
Dan zit je bij dit evenement helemaal goed!

Op 15 november (dat is inderdaad al over een week, maar de beste beslissingen zijn het meest impulsief) geeft Rob Leurs om 11 uur in Drift 23 106 een lezing over fotografie. Aan de hand van foto’s uit het nieuws, zal hij spreken over framing en perspectief en hoe dit invloed heeft op onze beeldvorming.

Na afloop van deze lezing heb je de mogelijkheid om je inspiratie en artistieke tintelingen om te zetten tot werkelijkheid en deel te nemen aan de cursus fotografie van Rianne Kolenbrander. Zij zal je door de vrolijkste en onguurste plekjes van Utrecht loodsen en je de ins- en outs tonen van het fotografieschap. Je krijgt hier ook de mogelijkheid om zelf foto’s te maken!

Dus sleep jezelf en je dure spiegelreflexcamera, je wegwerpcamera, de analoge camera van vier decennia terug of gewoon je telefoon mee vrijdag en wie weet kom jij na afloop wel thuis met een pittoreske set foto’s.

06-11-2019: Brussel Excursie

AANMELDEN VANAF DONDERDAG 10 OKT 9:00
TOT EN MET 14 OKT 12:00
SV.EUREKA.EXTERN@GMAIL.COM

Beste Eurekanen,

De eerste ExcurCie activiteit van het jaar komt eraan! Op woensdag 6 november – in de onderwijsvrije week – zullen we met een gezellige (en uiterst honourswaardige) groep studenten een bezoekje brengen aan bestuurscentrum Brussel. We gaan in één dag op en neer, dus bereid je voor op een dag vol politiek, musea, en last but not least…. een gratis lunch!
De reistijden liggen nog niet vast, maar waarschijnlijk vertrekken we in de ochtend rond 8 uur vanaf Utrecht CS en komen we daar rond een uur of 23 weer terug.

Er is plek voor 20 mensen, eventuele selectie gaat op volgorde van aanmelding. Geef in je mail door:
– Voor- en achternaam (zoals op je ID vermeld staat)
– Telefoonnummer (geef ook aan als je liever niet in een groepsapp wil)
– Een kopie van je ID
– Allergieën/voedselvoorkeuren

Stuur dit allemaal naar sv.eureka.extern@gmail.com!

Vrolijke groetjes,
de ExcurCie

30-10-2019: Woensdag Filmdag: “My Name is Khan” (2010)

Deze maand is het aan Thirza om de film voor Woensdag Filmdag te presenteren. Zij loost ons door My Name is Kahn, een Indisch-Amerikaanse film over de impact van 9/11 op moslims in Amerika.

Rizwan Khan is een moslim met autisme uit India, die uiteindelijk naar zijn broer in Amerika verhuist en met een alleenstaande moeder trouwt. Ondanks de bijzondere samenstelling van de familie Khan lijkt het gezin het in eerste instantie voor de wind te gaan – tot 9/11 plaatsvindt. Als een tragedie het gezin uit elkaar doet spatten, begint Rizwan aan een reis om de wereld te laten weten dat zijn naam Khan is – en dat hij geen terrorist is.

28-10-2019: Boekenclub: “De Heerser”, Machiavelli

Deze editie van de Eureka BoekenClub lezen wij “De Heerser” (ook “De Prins” of “De Vorst”) van Niccolò Machiavelli. We komen op 21 oktober om 19:30 bij elkaar in de Eurekakamer om het boek te discusseren.

Doe je mee? Het boek is vrij dun, dus er is nog tijd om te lezen!

21-10-2019: Bestuursvoorlichting

Bestuur IV, step up!

Lijkt het jou super leuk om aankomend kalenderjaar een bestuursfunctie bij onze prachtige vereniging te vervullen? Kom maandagavond langs voor meer informatie en uigebreide mogelijkheid om je vragen te stellen en eventuele onzekerheden te delen.

Meer informatie over welke functies er zijn en wat ze doen vind je in het “Bestuursopvolging” document van de ALV die recentelijk naar je is gemaild. Wij bespreken dit natuurlijk ook op de avond zelf!

17-10-2019: ALV

Meningen, gedachtes en opmerkingen razen rond in je hoofd. Ze wegen zwaar op je schouders. Gefrustreerd beweeg je je door de wereld, vastberaden maar moe.
Ontlaad de lading van je gedachtes bij onze ALV, gratis en voor niks. We horen ze zelfs graag aan.

15-10-2019: De Spooky Borrel

Deze maandelijkse borrel staat in het thema van spanning, angst en paniek. De donkerte van oktober staat voor ons en wij ploegen door. Kom langs voor een consistent gele rakker in de warmte van de kroeg. Alcohol maakt niet alles goed, maar wel veel.

02-10-2019: Woensdag Filmdag: Raw (2016)

Gezellig met zn allen een filmpie kijken op de woensdagavond! Op deze Woensdag Filmdag aanschouwen wij de Frans-Belgische horror “Raw” (2016), ook wel “Grave”. Rianne zal ons inleiden en de discussie achteraf leiden! Inloop is vanaf 19u, we beginnen waarschijnlijk rond 19:15-30.

Ben je nou helemaal niet van de horror: geen zorgen! Rianne belooft ons dat deze film zeer goed te doen is (wel ongemak maar geen angst). Kom uit je comfort zone enzo. En er zullen dekentjes zijn en mensen die handen vast kunnen houden. ❤️

BTW: wij zorgen voor drinken, neem allemaal iets lekkers mee om te knabbelen en delen met elkander