28-06-2019: Slotsymposium Honours Research Seminar

Beste allemaal,

Het langverwachte slotsymposium van het Humanities Honours Research Seminar komt eraan! Het belooft een gevarieerde en interessante dag te worden in Theater Kikker, waar tientallen Honours studenten hun projecten presenteren waar ze met hun groepje het afgelopen half jaar hard aan hebben gewerkt.

Het programma:
10:00 – 10:10
Inloop
10:10 – 10:25
Introductie
10:30 – 11:10
Presentatie “Wereldbeelden”
11:15 – 12:10
Presentatie “Flow”
12:15 – 12:55
Presentatie “Kunst en haar grenzen”
13:00 – 13:40
Lunch
13:45 – 14:40
Presentatie “Sekstaboes”
14:45 – 15:40
Presentatie “Toekomstvoorbereiding onderwijs”
15:45 – 16:00
(Koffie)pauze
16:00 – 16:50
Presentatie “The more-than-human city: uitwisseling met Hong Kong University”
16:55 – 17:40
Presentatie “Ophelia”
17:45 – 18:00
Dagafsluiting en prijsuitreiking posters HKU

We hopen jullie allemaal te zien op de 28e!

25-06-2019: Open Podium

Hey lieve leden het is weer bijna zover, het laatste open podium van het jaar komt er aan! Als je iets wil gaan opvoeren stuur dan lekker een mailtje naar eureka.committeeofmusic@gmail.com met wat je wil gaan doen en wat je nodig hebt, dan kunnen we dat makkelijk afstemmen. Stof je oude boeken af, draag iets voor, zing een liedje of kom gewoon gezellig kijken.

22-06-2019: Symposium Creating Creativity

Creating Creativity, a symposium organised by the FUF, Eureka, HHP and PPE, is about the nature, development and importance of creativity. What is creativity in general? And when we look from a biological or neurological point of view, what does creativity look like and mean? How do you develop creativity and once it is there, what can it mean for society? These questions and more will be explored during the symposium. Several speakers will be invited to shed their light on this mysterious phenomenon, who these speakers are gonna be, will be announced soon!

Not only will this symposium give a scientific and social account creativity, it will also BE creative. With many workshops and amazing artists showing their work, we hope to inspire you to live your daily live in a more creative way!

So all feel welcome the 22nd of June at our very creative location: the HKU, the arts academy of Utrecht. A symposium for all students and teachers from Utrecht University and the HKU, and completely free!

Interested? Sign in by sending an email to creativitysymposiumuu@gmail.com. Do it quick ’cause seats are limited!

Hope to see you all there!

Love,
Symposium Commissie 2019

20-06-2019: ALV II

Het is weer tijd voor een ALV! Mooi aan het einde van dit schooljaar en op de heflt van ons bestuursjaar. Er zal tijd zijn voor reflectie en uiteraard voor vragen en discussie. De stukken worden binnenkort verstuurd. Hopelijk zien we jullie daar, vanaf 19:00 in Drift 21, 1.04! <3

18-06-2019: de Afstudeerborrel

Na de afstudeerceremonie van het HHP (waar bestuur III, ondanks deze header, zelf nog niet zal afstuderen) is er weer een fijne verenigingsborrel (waar familie en vrienden van de ceremonie ook gewoon welkom zijn)! ♥

07-06-2019: Micro-symposium: Finland & Estland

Kon je zelf helaas niet mee met de Eureka reis maar leek het je wel reteinteressant? Dit is je kans! Op 17 juni gaan de Eureka ervaringsdeskundigen alle ins-and-outs van de reis naar Tallinn en Helsinki vertellen in een micro-symposium format vanaf 19:00 op Drift 21, 0.06. Als het vooruitzicht op nieuwe weetjes niet genoeg is om je over te halen, maak je dan geen zorgen. Er zullen ook (zelfgemaakte!) Estische en Finse hapjes zijn!

27-05-2019: Onvoltooid Verleden Tijd

Dag Eureka,

Ouderen zijn veel in het nieuws, voornamelijk als het gaat om problemen rondom de zorg. Deze problemen zijn natuurlijk ook erg belangrijk maar we moeten niet vergeten dat ouderen veel meer zijn dan de problemen in de zorg. Ouderen hebben namelijk allemaal een eigen inspirerend levensverhaal die verteld moeten worden. Om dit te faciliteren organiseren wij (Sabrina van den Brink en Nina van Rossem) op 27 mei een kleine tentoonstelling. Tijdens deze avond worden portretfoto’s van ouderen (gemaakt door de lieftallige Rianne Kolenbrander) die verblijven in het Bartholomeus Gasthuis tentoongesteld, samen met een kort verhaaltje over zijn of haar leven. Het zal een avond worden waar informeel dialoog tussen oud en jong gestimuleerd wordt. Daarnaast zal er ook een plenair gesprek worden georganiseerd tussen ouderen en studenten (Rutger Postma, Veronique Scharwächter, Luuk Brouns) uit hetzelfde vakgebied. Hier zal worden gepraat over eventuele verschillen en overeenkomsten en veranderingen door de tijd. Zo ontstaat er wellicht botsing of juist herkenning tussen beiden.

Maandagavond 27 mei zijn jullie om 19:00 uur van harte welkom om de Lange Smeestraat 40 te Utrecht. Kom! En laat je verbazen door de fascinerende verhalen van de ouderen. Alvast een voorproefje: één meneer is bijna astronaut geworden!

21-05-2019: de Lenteborrel

Op 21 mei is het alweer tijd voor onze vijfde maandelijkse borrel van dit jaar, dit keer in het teken van de lente. Kom allen tezamen vanaf 21:00 in Café Marktzicht.

14-05-2019: Eurekavisie: een cultuurhistorische bespreking van het Songfestival

Lieve Eurekanen,
Het Eurovisie Songfestival 2019 komt eraan! Dinsdagavond heeft Jeanne daarom een Eurekavisie-avond voorbereid om het festival helemaal honourswaardig in te luiden. Denk je nu, Eurovison, beste week van het jaar? Dan is dit de avond voor jou! Denk je juist, wat een hysterische schijnvertoning zonder enige inhoud, die wedstrijd? Dan is dit de avond voor jou!
In deze bespreking van de cultuurhistorische achtergrond van het Eurovision Song Contest komen onderwerpen aan bod als tattoocensuur, artwashing, vriendjespolitiek in stemgedrag, IJslandse BDSM-acts, anti-boegeroeptechnologie, LGBTQ+-representatie en misschien zelfs wel wat muziek. Dinsdagavond 14 mei ben je vanaf 19:00 welkom op Drift 21 0.06 om je kennis te testen, je mening te delen en misschien zelfs iets nieuws op te steken.
De mensen die hierna helemaal enthousiast zijn geworden, kunnen na de bespreking gezamenlijk naar een livestream van de eerste halve finale gaan kijken, bijvoorbeeld in Café Kalff.
Tot dan!

17-05-2019: Excursie naar Museum Volkerenkunde

Het is weer tijd voor een superleuke en interessante excursie. Op vrijdag 17 mei gaan we naar het museum volkerenkunde. Hier krijgen we een lezing van conservator Pim Westerkamp over de omgang van musea met cultureel erfgoed uit Indonesië. Hoe kan een museum bijvoorbeeld respectvol omgaan met een object dat voor een groep mensen een belangrijke ceremoniele waarde heeft? En is het wel rechtvaardig dat dit soort objecten in Nederlandse musea liggen?. Hierna kunnen jullie gratis het museum in.

Lijkt je dit interessant? Stuur dan een mail naar sv.eureka.extern@gmail.com. De lezing begint om 14:00 en het hele uitje is gratis. We hopen dat jij erbij bent!