SV Eureka

SV Eureka

Studievereniging Humanities Honours Programma Utrecht

Commissies

Binnen SV Eureka hebben we verschillende commissies. Onderdeel zijn van een commissie is heel leuk en ontzettend leerzaam! Via deze site zijn alle commissies te zien. In principe is lid worden van een commissie altijd mogelijk, behalve als een commissie vol is.

Heb je een idee voor bijvoorbeeld een losse activiteit, voel je dan vrij om de commissie te mailen, iemand aan te spreken of het in de Grote IdeeënDoos op de kamer te stoppen! Wil je lid worden van een commissie? Mail dan naar bestuur [at ] sveureka.nl, of spreek een van de bestuursleden aan. 

ArtCie

De ArtCie organiseert activiteiten die Eurekanen toestaan te genieten van de wonderlijke wereld van kunst, en zelf hun artistieke impulsen los te laten! We hebben open mics, breiworkshops en Bob Ross-schildersessies georganiseerd, en we houden regelmatige omamiddagen waar je naar de Eurekakamer kan komen om biscuitjes te eten en aan projecten kan werken.

AcCie

De activiteiten commissie organiseert een heleboel verschillende activiteiten. De commissie heeft algemene activiteiten georganiseerd die vooral gericht zijn op community vorming en niet passen binnen het kader van andere Eureka-commissies. Zo hebben ze bijvoorbeeld voor Pride-maand een kanotocht georganiseerd, en een Griftpark Games-avond.

Dorks & Deadlines

De Dorks & Deadlines-commissie organiseert Dungeons & Dragons-sessies, en activiteiten rondom andere spellen, van Scrabble tot Magic: the Gathering tot Call of Cthulhu! We organiseren ongeveer één activiteit per maand, en we proberen er altijd voor te zorgen dat zelfs iemand die nog nooit een dobbelsteen heeft aangeraakt gezellg mee kan doen!

Eureka Boekenclub

EBC staat voor onze eigen Eureka BoekenClub, een commissie die uiteraard niet mag missen binnen de Honours-gemeenschap. Elke maand komen wij één keer bij elkaar in Café Marktzicht om het boek van die maand te bespreken, inclusief lekkere hapjes en drankjes natuurlijk. Het is niet alleen een kans om eindelijk eens je meningen te spuien over dat ene leuke boek, maar ook om een gezellige avond te hebben met mede-Eurekanen. Je bent welkom om elke maand, af en toe of zelfs maar een enkele keer aan te sluiten. Doe je vaker mee, dan kun je ook zelf een boek uitkiezen om gezamenlijk te lezen en komt die op de lijst te staan.

ExcurCie

De ExcurCie organiseert… tsja, excursies! Elke activiteit waarbij een locatie bezocht wordt valt binnen ons domein, hoewel we vooral excursies naar musea, tentoonstellingen, gallerijen en dergelijke organiseren. Zo hebben we bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan een tentoonstelling over 16de- en 17de-eeuwse Vlaamse schilderijen in het Museum Catharijneconvent en een tentoonstelling van Ai Weiwei’s werken in de Kunsthal in Rotterdam.

IntroductieCommissie

De IntroductieCommissie organiseert de introductieactiviteiten aan het begin van het academisch jaar. Belangrijkst hierbij is de eerste plenaire bijeenkomst, waarbij de nieuwe leden voor het eerst echt kennis maken met het HHP. Verder organiseren ze verschillende activiteiten rondom een zelfbepaald thema. Hiermee bieden ze nieuwe honoursstudenten de mogelijkheid kennis te maken met elkaar en de vereniging.

InterCom

KatimbaCo

De volgende (tweede) Katimba zal plaatsvinden in 2026! Dat is ons woord voor Lustrum. Het idee hierachter is dat in onze postkoloniale academische gemeenschap de dominantie van Latijnse woorden zoals lustrum veranderd moet worden. De KatimaCo organiseert allemaal superleuke activiteiten om het vijfjarig bestaan van Eureka te vieren en organiseert de coördinatie van Katimba activiteiten en de verdeling van het geld uit het Katimba fonds over de andere commissies.

MerCie

De MerCie maakt alle merchandise van SV Eureka. Tot nu toe zijn er al t-shirts, mokken en twee soorten truien gemaakt met een prachtig Eureka-logo, dus de ambities liggen duidelijk hoog! Heb je fantastische ideeën voor producten of heb je een geweldig creatief design in je hoofd? Word lid van de MerCie!

Ongehoord

Ongehoord is het tijdschrift van het Humanities Honours Programme. Het is hét platform om je academische werk te laten verschijnen. De commissie van Ongehoord vormt de onafhankelijke redactie van het blad, dat meerdere keren per jaar verschijnt. Het bestuur van SV Eureka heeft geen invloed op de inhoud van Ongehoord, zodat een vrije academische omgeving ontstaat. Er wordt kritisch gekeken naar de ingezonden papers, het tijdschrift wordt stylish vormgegeven en de blog en de site worden continu onderhouden. Let op, de redactie van Ongehoord is momenteel vol!

Plenaire Bijeenkomst commissie

De Plenaire Bijeenkomst Commissie organiseert de plenaire bijeenkomsten van het Humanities Honours Programme. Dit is dus niet een echte commissie van SV Eureka, maar de vereniging is wel verantwoordelijk voor deze commissie. De commissie kiest zelf het thema van de bijeenkomst, regelt de sprekers en zorgt dat er een locatie en catering is.

De PBC heeft een nieuwe set leden voor iedere nieuwe plenaire bijeenkomst, dus als het je wat lijkt om zo’n evenement te organiseren kan je je aanmelden als er weer een oproep in de Whatsappgroep geplaatst wordt. 

ReisCie

De ReisCie organiseert de jaarlijkse reizen van Eureka. In januari 2019 ging Eureka bijvoorbeeld naar Tallinn en Helsinki. In 2020 bracht de ReisCie ons naar Boedapest en Wenen. In 2022 zijn we op reis geweest naar Luik en in 2023 naar Luxemburg! De reis kan een paar dagen duren, maar ook een hele week, en is een ontspannen mix van vrijheid om zelfstandig de steden te ontdekken en honourswaardige activiteiten, zoals het bezoeken van universiteiten of het parlement. Natuurlijk zijn er ook wat meer losbandige activiteiten, zoals een kroegentocht, die gegarandeerd voor een goede sfeer in de groep zorgen.

Als lid van de Reiscommissie ben je verantwoordelijk voor (en tijdens) de reis. In ruil hiervoor krijg je een prachtige ervaring en de credits voor iedereens immense plezier!

SustainabiliCie