29-06-2021 Woensdag Filmdag: Hot Fuzz

Hey allemaal, op dinsdag 29 juni om 20:00 is het weer tijd voor de filmavond! Deze maand kijken we Hot Fuzz, een geweldig domme film over een agent uit London die in een rustig dorp wordt overgeplaatst.

17-06-21 Ballon debat

Hey allemaal! Nu het collegejaar aan zijn einde loopt en de wereld langzaam open lijkt te gaan snakken we allemaal naar vrijheid en vertier. Strek je improvisatiespieren en haal je innerlijke retoricus naar boven tijdens het Fysieke Debateendjes ballondebat! Op Donderdag 17 Juni van 19:00 tot 20:45 op Drift 21 1.09.
Als je nog nooit aan een ballondebat hebt meegedaan is dat geen probleem, voordat het debat begint zullen we alles uitleggen wat jij moet weten!

Schrijf je in!

8-6-2021 Portfolio Q&A

Hoi allemaal, heb jij vragen over wat er in je portfolio moet? Dan houden wij speciaal voor jou op 8 juni van 13:00 tot 14:00 een Q&A over het portfolio! Je kan gewoon even langskomen en al je vragen stellen aan mensen die al eens een portfolio hebben gemaakt.

Plenaire Bijeenkomst ‘Freedom vs Restriction’

Hoi allemaal, volgende week *dinsdag 25 mei van 17:00 tot 19:00* vindt de derde Plenaire Bijeenkomst van dit jaar plaats! Het thema is “Freedom VS Restriction” en we mogen genieten van drie interessante sprekers die het thema van verschillende kanten benaderen, daarover kan je meer lezen in de uitnodiging die jullie als het goed is allemaal in de mail hebben gekregen. De Plenaire Bijeenkomst Commissie heeft georganiseerd dat je als je wilt een klein pakketje kan ophalen op donderdag 20 mei tussen 11:00 en 17:00 op de Israëlslaan 118 (Kelder, room 1.02)! Daarvoor vragen we je wel je eerst even in te schrijven met dit formulier: https://forms.gle/zHimELPESZp6xkPw9

24-5-2021 Spellen en Speuren

Wie… Is… De mol?🦔🦔 De WIDM-commissie is lang ondergronds gebleven, maar het is eindelijk tijd om onszelf bekend te maken en eens te laten zien wat voor gave dingen we gepland hebben! Vanwege alle beperkingen laat het WIDM-weekend op zich wachten, deze staat nu in oktober gepland. Daarover later meer! Voor nu… een heerlijke teaser om alvast te proeven van de actie, spellen en gezelligheid! Op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, organiseren wij een middag in Utrecht, waar je al je WIDM-talenten in de strijd kunt gooien.🥳 Het is een speurtocht – een zoektocht naar een locatie. Welke groep voltooit de spellen onderweg het snelst en komt als eerste achter de uiteindelijke bestemming? Het belooft een dag vol met spanning en sensatie te worden, je proeft alvast een druppel van wat onze WIDM-weekend-cocktail gaat zijn!🍹 Geef je voor 17 mei hier op: https://tinyurl.com/widmactiviteit. Je kan je ook in een tweetal aanmelden! We houden je dan op de hoogte van hoe de dag eruit gaat zien en waar je verwacht wordt.🕵️‍♂️🕵️

3-5-2021 ArtCie Lente Kunstwandeling

Het is de afgelopen tijd een beetje wisselvallig geweest, maar het is niet te ontkennen: de lente is in het land! Dat wil de ArtCie vieren met een heerlijke lente-wandeling langs de prachtige kunstwerken die Utrecht te bieden heeft. De wandeling is op 3 mei en begint om 17:30. Maar: we zullen niet alleen kunst zien, maar ook kunst maken!! Omdat we natuurlijk niet in een te grote groep samen mogen komen, zullen jullie je in tweetallen langs de kunst bewegen. Bij ieder kunstwerk staat dan een lid van de ArtCie om uitleg over het kunstwerk en instructies voor je eigen kunstwerk te geven! Schrijf je wel even in, zodat we zeker weten dat we niet met teveel zijn. Tot dan 🐇☀️🌷🎨

27-4-2021 Lenteborrel

Het is lente, en dat betekent dat het tijd is voor lentebock! Op dinsdag 27 april om 20:30 is het weer tijd voor een online borrel, dit keer in teken van de lente. Veel grote biermerken hebben een lentebock, maar lokale brouwerijen (zoals De Leckere) hebben soms ook lentebier. Heb jij zin in een gezellige avond? Drink een fris biertje of een ander lekker drankje met ons en vier de lente!

Eureka x Unicef

Lieve Eurekanen, gaan jullie je ook zo vervelen in de reflectieweek of moeten jullie gewoon even stoom afblazen? In de week van 12 tot 18 april gaan we met Eureka meedoen aan de Virtual Sport Challenge van UNICEF. Vanuit Eureka is er een evenement georganiseerd: we zullen in duo’s one onze eigen digitale sponsorloop gaan houden. Je mag zelf kiezen of je wil wandelen, hardlopen, of een combinatie van deze twee. Je kunt je aanmelden met een Eurekamaatje of alleen, we zullen je dan koppelen aan een mede-Eurekaan. Samen met je buddy ga je proberen zoveel mogelijk kilometer te lopen en het duo dat de meeste aantal kilometers heeft afgelegd aan het eind van de week krijg een prijs. Dus kan jij wel wat karmapunten gebruiken, kan de extra beweging geen kwaad en/of wil jij wel wat quality time met je Eureka buddy? Loop dan mee voor UNICEF en meld je aan via het inschrijfformulier. De deadline voor het inschrijven is 11 april. Mocht je daarna nog mee willen doen, stuur mij dan even een berichtje.

24-5-2021 EBC Satyrica

Hoi allemaal, voor de maand mei leest de boekenclub de Satyrica, een Romeinse roman uit de eerste eeuw, waarschijnlijk geschreven door Gaius Petronius Arbiter. Satyrica was een reactie op de toen populaire liefdesverhalen. In plaats van het klassieke romantische koppel stond een verdorven trio uit de lagere regionen van de Romeinse maatschappij centraal. De roman is bewaard gebleven in diverse middeleeuwse manuscripten. In 1664 verscheen voor het eerst een kritische uitgave en sindsdien is het werk in vele talen vertaald. Het geldt als een van de klassiekers van de westerse literatuur! Op 24 mei om 19:30 wordt het boek door de EBC besproken, dus kom ook als het je leuk lijkt om dit werk te bespreken

1-4-2021 ALV 1

Op 1 april 2021 vindt de eerste ALV van het jaar plaats. We gaan het hebben over allerlei spannende onderwerpen hebben, en het gaat weer super gezellig worden. Heb je de mail met de documenten nog niet gezien? Dan kan het zijn dat die in je spamfilter is beland, neem ze even door en kom 1 april om 19:00 (inloop vanaf 18:45) naar de ALV!